Project Description

PALLON YMPÄRI 2010

Helsinki – Memphis

03.10.2010 Matkan alku takkuista

Ensimmäinen koneenvaihtomme Lontoossa epäonnistui. Vaihtoon suunniteltu aika 1h 30min ei riittänyt kun lähtökin Helsingistä oli jo puoli tuntia myöhässä. Kuvittelimme että siirtyminen Heathrow’n terminaalin sisällä sujuisi tuossa ajassa. Totuus on että turvatarkastuksista ei olisi selvitty Chigagon jatkolennolle vaikka kone olisi saapunutkin ajoissa. Nyt aikaa oli vain puoli tuntia! Saimme jatkolennon varattua 12:50:ksi 10:15 lähdön sijaan.

boeing-777-200

Chigago 3.10 18:00 (UTC -6) Tämä lento Chigagoon kulki hieman pohjoisenmpaa, Islannin eteläpuolitse leikaten Grönlannin lounaiskulmaa ja saapui myötätuulessa ajallaan.

Mutta yllätys odotti täälläkin: Matkatavaroita ei saatu. Matkatavarat olisi otettava ulos USA:ssa ensimmäisessä vaihtopaikassa (nyt Chigagossa) ja tullauksen jälkeen chekattava heti sisään uudelleen jatkolentoa varten. Muuten tavaroita ei toimitettaisi eteenpäin. Näin kerrottiin meille Suomesta lähtiessämme!

Täällä virkailija kuitenkin selitti meille että voimme jatkaa Memphisiin ja tehdä siellä ilmoituksen puuttuvasta laukustamme. Nyt jatko täältäkin lähtee vasta 6 tunnin kuluttua joten alkuperäinen 16 tunnin kokonais matka-aika Helsingistä Memphisiin venyykin 23 tuntiin.

Memphis 04.10.

Myöhään eilen illalla 26 tunnin valveilla olon jälkeen päädyimme hotelliimme Elvis Presley Boulevard’ille parin korttelin päähän Gracelandista. Kentällä teimme ilmoituksen puuttuvasta matkalaukustamme ja jätimme hotellin osoitteen laukun toimittamiseksi perille. Pirkko oli jo pakatessa varautunut mahdollisiin ongelmiin niin että tärkeimmät tarvikkeet olivat mukana käsimatkatavaroissa. Unta ei väsymyksestä huolimatta tahtonut tulla vielä puolenyön aikaankaan hotelliin päästyämme Unirytmimme mukaan kello oli jo 8 aamulla Suomen aikaa.

Aamupalalla kyselin respasta sähköliitäntä adapteria mutta sellaista ei löytynyt. Laajakaista kuitenkin toimii ja akussa on vielä virtaa. Lähistön kaupoistakaan ei adapteria löytynyt mutta jenkkimallin jatkojohto kylläkin. No sitten piti ostaa myös teräase (pieni veitsi) ja sähköteippiä. Uhraamalla yksi oma laturin irroitettava liitosjohto ja yhdistämällä hankitun johdon puolikkaaseen sain seinäkoskettimeen sopivan liitosjohdon jota käytämme vuorotellen läppärin, videon ja kameran laturin kanssa.

Memphis 5.10

Graceland’ista Memphisin keskustaan kulkee bussi joka kiertää Sun Studion ja Rock n Soul museon kautta tunnin välein. Museoihin on pääsymaksu mutta niissä ei ole pakko käydä päästäkseen ilmaisen bussin matkaan, neuvoi vastaanoton ystävällinen rouva meitä hotellissa. Käytimme hyväksi palvelua ja kierrellen kuusi tuntia kaupunkia tutustuen samalla myös museoihin.

Mississippi-joki jatkoi verkkaista vaellustaan meistä lainkaan piittaamatta. Olihan se nähnyt rannoillaan kuuluisia muusikoita ja muita suurmiehiä ja lisäksemme lukemattomia muitakin turisteja.

Graceland Home

Mempsis 6-7.10 Vielä näin lokakuussakin Graceland vetää puoleensa matkailijoita jopa tungokseen asti.

Vierailimme Elviksen asuinkartanossa ja Elvis-kultin ympärille luodussa turistibisneksen megakeskuksessa kadun vastakkaisella puolella.

Kartanon sisätilat, yläkerrosta lukuun ottamatta, on nähtävissä audio-opastetulla kierroksella eikä matkailijoita patisteta kiireellä eteenpäin.

Matkan aikana saa jonkinlaisen käsityksen siitä ympäristöstä jossa tämä rock-musiikin idoli eleli.

Videointi alueella on ehdottomasti kielletty mutta kuvaaminen ilman salamavaloa on luvallista. Kuvien julkinen esittäminen kuitenkin on kielletty.

Elvis Car from museum

Yksityislentokone, ”Lisa Maria” suihkukone, automuseo ja muut teemaan liittyvät näyttely- ja markkinointitilat sijaitsevat kartanoa vastapäätä kadun toisella puolella.

Kaikki kierrokset päättyvät ”krääsämyymälään” jossa jokaiselle faneille varmasti löytyy mieleisensä elvis-tuote. Tavarakirjo on uskomaton!

Meitä on suosinut poutainen tasaisesti päivä päivältä lämpenevä syyssää kuin totuttaakseen meitä +10´C koleudesta saapuneita asteittain 20:stä 30 C tietämiin jo tänään torstaina (7.10).

Nyt illalla lattialla lojuu jo suurin osa pakkauksistamme odottamassa huomenaamuista Hawaii’lle lentoa.