PALLON YMPÄRI 2010

New Zealand 1/3

Auckland.

14.11.2010 Shuttle Bus hoitaa kuljetuksen reilussa puolessa tunnissa sataman lähistölle hotelliin. Lepäilemme ensin pois väsymystä mutta pian nälkä pakottaa ulos etsimään ruokailupaikkaa. Palamme ruokatavarakaupan kautta, koska huoneessamme on pienoiskeittiö jossa voi kokata aamu- ja iltapalaa.

Maanantai 15.11 Etsimme turisti-infopisteen satamasta, keräämme tietoa ja hankimme karttoja kaupungista ja koko saaresta.

Merimuseo, New Zealand Maritime Museum, on aivan Infon vieressä ja viihdymme siellä reilun pari tuntia. Näyttely on laaja-alainen ja meitä kiinnostava. Nähtävänä on merenkulun historiaa ja kehitystä sivuavia videoesityksiä, runsaasti esineistöä ja veneitä, jopa America Cupin yli 20m siipikölivene.
Ikävä kyllä olimme jättäneet kamerat asunnolle kun tarkoitus oli vain käväistä infoa hakemassa. Niinpä meillä ei ole museosta muuta kuin muistikuvia tallennettuna hatun alle.

Aamun kevyt tihkusade oli lakannut ja lounaan jälkeen aurinko paistoi puolipilviseltä taivaalta (täällä pohjoisen suunnasta). Päivälämpötila 21 asteen paikkeilla ja raikas tuuli loi tuntuman Suomen kesästä. Pitkähihainen paita ja kevyt pusero pääsivät taas käyttöön Suomesta lähdön jälkeen.

Nousimme tietysti myös 328 m korkean Sky Tower’in näköalatasanteelle, 220 m korkeuteen, katselemaan ja kuvailemaan. Sieltä avautui huikea näköala yli mäkisen kaupungin joka suuntaan noin 80 km päähän. Seurasimme rohkeiden, Sky Jump tasanteelta hyppäävien hurjapäiden 11 sekunnin syöksyä 194 m alas maatasolle.

Auckland, exposition sculpture

Tiistai 16.11.

Auckland on yllättävän mäkinen kaupunki. Mieleeni tulee kuvat San Franciscosta kun astelemme rinteitä ylös ja alas. Korkeimmat rakennukset ovat keskustan (CBD) tienoilla.

Kaikkea vanhaa ei kuitenkaan ole purettu uuden tieltä ja puistoja sekä muuta puustoa on runsaasti. Kaupunki vaikuttaa hyvin modernilta vaikka ei vertaisikaan Fijiin, Vanuatun tai Tongan asutuskeskuksiin.

Keskustan aukiolla oli ympäristöaiheinen valokuvanäyttely, jonka sisäänkäyntiä koristi komea maori-tyylinen puuveistos.

Etsimme supermarketin sataman itäreunalta ja keräilimme jo huomiseksi ruokatarvikkeita automatkaamme varten. Käymme aamulla noutamassa auton ja jatkamme sillä saaren kiertelyä seuraavat 16 päivää.

Päivitän hotellimme langattoman verkon kautta nettisivumme ja sähköpostimme. Täällä taas kännykät toimii ja uskon että camping alueiltakin löytyy myöhemmin verkkoyhteys tarvittaessa.

Aikaero Suomeen on +10/11 h (NZST/NZDT).